Promocija programa “Odgovorno u zajednici” u Nišu

petak, 19. oktobar 2018.

 

 

U okviru programa “Odgovorno u zajednici” juče je u StartUp centru Niš na Elektronskom fakultetu održan inspiracijski događaj čiji je cilj da uputi i ohrabri kandidate da konkurišu za dobijanje podrške koju im nudi Vojvođanska banka. “Odgovorno u zajednici” je program društvene odgovornosti Vojvođanske banke koji se sprovodi sa ciljem da pruži podršku razvoju obrazovanja u Srbiji, nudeći interesentima mogućnost da dobiju do 50 računara i stručnu podršku u razvoju svojih projekata. Program je namenjen obrazovnim inicijativama (edukativnim habovima, pokretima, udruženjima i grupama građana) koje se na strateški način bave unapređivanjem obrazovanja ili neformalnim obrazovnim modelima.

Odgovorno u zajednici

Sam inspiracijski događaj je prvi korak podrške koji Vojvođanska banka pruža kandidatima. Stručnjaci Banke i agencije Propulsion, koja je zadužena za kreativni razvoj i implementaciju programa, razgovarali su sa zainteresovanim kandidatima iz Niša, Smedereva, Paraćina, Ćuprije, Jagodine i Pirota koji su prisustvovali događaju.

Prisutni su ohrabrivani da iznesu svoje ideje i vizije o tome kako bi mogli da da upotrebe računare za unapređenje edukativnog rada u okviru njihovih organizacija, te kako da na najbolji način iskoriste mentorsku podršku stručnjaka iz Vojvođanske banke u određenim fazama razvoja njihovih projekata. Ovom prilikom, nekoliko desetina zainteresovanih za dobijanje podrške koju program nudi, iznelo je svoje inovativne ideje, dok su od zaposlenih iz Vojvođanske banke i agencije Propulsion imali priliku da dobiju konstruktivne smernice o tome kako da najadekvatnije predstave svoj rad tokom procesa prijavljivanja.

Odgovorno u zajednici

“Sjajno je da kompanije žele da pomognu i manjim organizacijama u razvoju njihovog poslovanja. Dopada mi se to što sredstva koja se dodeljuju podstiču razvoj edukativnih aktivnosti, jer se naša organizacija bavi podučavanjem i prenošenjem znanja”, izjavio je Aleksandar Vidanović iz Pirota, jedan od kandidata za program.

“Deo naše misije društveno odgovornog poslovanja usmeren je na unapređenje svih modela edukacije. Održavanje događaja poput današnjeg, veoma je korisno, jer želimo da u direktnoj, dvosmernoj komunikaciji sa potencijalnim kandidatima čujemo šta je to što im nedostaje, kako bi iz šireg ugla sagledali njihove potrebe. Želimo da unapredimo njihov edukativni potencijal, te da ukažemo na važnost inovacije kao alata koji nam omogućuje da idemo u korak sa razvojem edukacije u današnjem dinamičnom okruženju, u kojem je imperativ pratiti razvoj digitalnih i informacionih tehnologija”, rekla je Zorica Džida, direktorka sektora za društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke.

Svi kandidati koji imaju otvorenu potrebu za ovom vrstom podrške, svoje projekte mogu prijaviti na portalu odgovorno.rs, a sama prijava traje svega deset minuta. Na sajtu se mogu pronaći detaljna uputstva za podnošenje prijava, kao i odgovori na najčešće postavljanja pitanja u vezi programa. Osim podrške koja podrazumeva donaciju do 50 računara, projekti koji ponude najinovativnije ideje za unapređenje obrazovanja, dobiće i dodatnu stručnu pomoć u razvoju i sprovođenju predloženih ideja.