150 računara i mentorska podrška za najinovativnije obrazovne inicijative

utorak, 18. decembar 2018.

U okviru prve faze programa “Odgovorno u zajednici” koja se realizuje pod nazivom EDUSkop, proteklog vikenda u Vojvođanskoj banci 24 finalista predstavilo je stručnom žiriju projekte kojima su konkurisali za donaciju 150 računara i pružanje mentorske podrške, koju je obezbedila Vojvođanska banka.


Za dobijanje ove značajne podrške konkurisalo je 65 projekata iz 23 mesta u Srbiji, od kojih je 60 ispunilo uslove i tako prošlo u fazu javnog glasanja. Kako bi se uvažilo mišljenje šire društvene zajednice o tome koji projekti imaju najveći potencijal da promene obrazovanje na bolje, publika je na platformi www.odgovorno.rs imala priliku da izglasa finaliste projekta. Pristiglo je blizu 8000 glasova iz cele Srbije, a odabrano je 24 projekta koji su se plasirali u finale i postali kandidati za donaciju računara i pružanje mentorske podrške u daljem razvoju njihovih projekata.

Projekat Digitalni marketing u funkciji učeničkog preduzetništva -Omladinski Edukativni Centar; projekat Savremeni kutak - Naš svet naša pravila; projekat Dok Tok - NEOSTART; projekat Digitalni Učitelj - Udruženje SEE ICT; Projekat Youth Innovation Center - Unbox hab inovativnih edukacija; projekat Tvoja šansa za prvi karijerni korak - Centar Inventiva; projekat Iza pozorišne zavese -Pozorište PATOS; projekat Studije budućnosti-Beogradska otvorena škola; projekat Case Study Club, Studentska Asocijacija Nova, predstavljaju devet pobedničkih projekata koji su osvojili ukupno 150 računara, kao i mentorsku pomoć eksperata Banke za dalju realizaciju edukativnih ciljeva.


Jesenji ciklus programa “Odgovorno u zajednici” trajao je od oktobra i okupio je obrazovne inicijative (edukativni habovi, pokreti, udruženja i grupe građana) koji se na strateški način bave unapređivanjem obrazovanja.

Stručni žiri sastavljen od eksperata zaduženih za rukovođenje različitim funkcijama u Vojvođanskoj banci, pobednike je birao na osnovu kvaliteta projekata, nivoa inovativnosti, značaja za širu društvenu zajednicu, kao i stepena doprinosa obrazovanju, bilo na formalan ili neformalan način.